Retur produse

Retur produse

Dacă un produs achiziționat nu te mulțumește 100%, îl poți returna în 14 de zile calendaristice de la momentul livrării/ridicării. Completezi Formularul de retur până cel târziu în a 14-a zi calendaristică de la data livrării/ ridicării.

Produsele pe care le returnezi trebuie să fie în aceeași stare în care le-ai primit. 

Returul se face cu etichetele inițiale intacte, certificatul de garanție în original (dacă a fost emis de producător/ distribuitor) și toate documentele cu care a fost livrat produsul. 

Produsul trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat și însotit de accesoriile/ cadourile cu care a fost livrat. 

Dacă ai cumpărat mai multe produse de același fel și vrei să le returnezi pe toate, asigură-te că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.

Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură, sau daca produsul a fost spalat si reambalat, sau produse care au impregnate in acestea mirosuri neplacute ex.fum de tigara.

Nu se acceptă returul produselor din categoria Maternitate si de ingrijire personala, aspiratoare nazale, pompe de san, tampoane de san,  sau alte produse similare dacă au fost utilizate, desigilate sau testate, din motive de protecție a sănătății clienților si din motive de igienă.

 

In maxim 10 de zile lucratoare de la data returnării, vă vom înapoia contravaloarea produselor în contul dumneavoastră. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client. 

Returul produselor se poate face prin serviciul de curierat rapid sau prin Easybox. In cazul returului aflat in perioada legala de returnare de 14 zile, costurile de transport sunt suportate de catre cumparator.

Consumatorul este responsabil  in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

 

Pentru trimiterea coletului exista 2 variante:

 

    1. Ne solicitati noua sa facem cerere in numele dumneavoastra pentru ridicarea coletului, situatie in care o sa beneficiate de costul de transport conform contractului pe care noi il avem incheiat cu societatile de curierat.Sau daca doriti puteti retuna produsul in EASY box Sameday, indiferent de modul in care a fost livrata comanda initial. Este necesar sa ne solicitati acest lucru si noi o sa intreprindem pasii necesari pentru a putea depune coletul in Easy box.

Costul de retur este 19 lei pentru ridicarea de la adresa dumneavoastra iar pentru coletele cu greutate mai mare de 5 kg sau/si cu marimea unei laturi a coletului mai mare de 50 cm costul de transport pentru retur este de 38 lei.

Pentru coletele returnate in Easy box costul de transport este de 11 RON. 

    2. Trimiteti coletul la aceeasi adresa de unde a fost livrat prin curier rapid, ales de dumneavoastra. In aceasta situatie o sa achitati dumneavoastra curierul la trimiterea coletului. Nu acceptam colete trimise cu posta sau alte modalitati in care coletul nu ajunge la noi la sediu. Va rugam sa ne informati despre faptul ca s-a ales aceasta modalitate ca sa primim/receptionam coletul.

Suma returnată nu include cheltuielile de transport in situatia in care am ales varianta 1. suma returnată este formată strict din contravaloarea produselor si se achita intr-un cont bancar. Nu exista posibilitatea ca suma sa fie returnata ramburs.

Pentru comenzile la care plata initiala a fost efectuata cu card bancar, returnarea sumei se va face in acelasi cont.

Nu expediați coletul cu plata ramburs, acesta va fi refuzat fără nici un fel de notificare ulterioară. Orice retur care nu respectă condițiile de mai sus va fi refuzat.

 

Detalii despre dreptul la retragere:

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun , în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea nici unui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui produs expira în termen de 14 zile de la:

    • ziua în care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat

    •  ziua în care Cumparatorul intra în posesia fizica a ultimului Produs sau a ultimei piese – în cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese

Va rugam sa realizati o solicitare scrisa prin completarea formularului de retur. 

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative:

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. 

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

 

Exceptari de la dreptul de retragere:

Conform O.U.G Nr 34/ 20014 Art.16 Litera e)  fac exceptie de la dreptul de retaregere  si nu pot fi returnate articole de igiena (Ex : Pope de san, aspiratoare nazale, sterilizatoare, aparate aerosol, tampoane san , suzete etc.)

Art 16 Litera e " furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;

Rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 10 zile lucratoare de la receptia produsului returnat. Conform legislatiei din Romania puteti sa returnati produsele cumparate de pe www.prichindel.ro in termen de 14 zile de la cumpararea lor.

Odata cu lansarea comenzii produsului clientul isi da acordul privind Termenii si Conditiile comerciale si i sa adus la cunostinta termenul de 14 zile privind returnarea unui produs sau retragerea din contractul la distanta Conform O.U.G Nr 34/2014 Art 6 alin.(1) lit h).

In cazul in care produsul comandat nu corespunde prezentarii de pe site-ul www.prichindel.ro sau prezinta defecte de fabricatie, puteti solicita inlocuirea acestuia sau returnarea contravalorii lui in termen de 14 de zile din momentul in care l-ati primit.

 

  Produsul a fost adaugat in cos